Scholen

Alle openbare basisscholen in de gemeente Kampen hebben een eigen gezicht. De een is vertrouwd traditioneel, de ander verrassend vernieuwend. Welke school bij jouw zoon of dochter past? Maak kennis met OJS Het Scala, ODS Engelenberg, de Dirk van Dijkschool, Het Meerrijk, OBS Villa Nova en OBS Wonderwijs.


Openbare basisscholen Kampen en IJsselmuiden

Wonderwijs is een traditionele school in een rijke omgeving. Leerlingen krijgen lessen als rekenen, taal en geschiedenis, maar kunnen ook boeken lenen bij de naastgelegen bibliotheek, muziekles volgen bij Quintus of schoolwerk doen op de laptop. De perfecte omgeving om ondernemend en zelfstandig bezig te zijn!
Meer weten?
Een huis waar leerlingen thuiskomen, dat is Villa Nova. Elke klas heeft een eigen huiskamer, waar leerlingen in een vertrouwde omgeving leren, spelen en eten. Dat doen ze aan tafel of in een rustig hoekje. Samen of alleen. Met een laptop of met pen en papier. Heeft iemand een vraag? De meester of juf loopt als coach rond om de leerlingen op weg te helpen.
Meer weten?
Het Meerrijk lijkt net een klein dorp. In de klassen rondom het centrale leerplein is van alles te beleven. Leerlingen werken op laptops, volgen Engels vanaf groep 1 en krijgen alle ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en in harmonie samenzijn voeren de boventoon. Kortom: een school van de toekomst!
Meer weten?
Een gewone school met krachtig onderwijs, dat is de Dirk van Dijkschool. Leerlingen krijgen les in hun eigen, vertrouwde klaslokaal: een veilige plek waar ze zich van hun beste kant kunnen laten zien. Daarbij is er aandacht voor iedere leerling en vormen zelfstandigheid, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling de basis.
Meer weten?
Rekenen, lezen en schrijven, maar ook muziek maken, sporten en tekenen. De Engelenberg vindt een brede ontwikkeling belangrijk. Leerlingen krijgen de vrijheid om initiatief te nemen, hun werk zelfstandig te plannen en samen aan de slag te gaan. Met de digitale middelen is dat geen probleem. Er gaat een wereld voor hen open!
Meer weten?
De grote schuifdeuren van de klassen staan open. De een werkt rustig in het lokaal, de ander heeft een plekje gevonden op het leerplein. Op het Scala heerst een open sfeer waar leerlingen op hun eigen manier mogen leren. De gezamenlijke thema’s brengen de lesstof tot leven. En zorgen voor uitwisseling tussen kinderen van verschillende groepen.
Meer weten?